McCain’in beyninde tümör tespit edildi

McCain’in beyninde tümör tespit edildi

Arizona Senatörü John McCain’in beyninde tümör tespit edildi. Konuyla ilgili açıklama Phoenix’teki Mayo Klinik’ten geldi.

80 yaşındaki McCain’in sol gözünün arkasında 5 santimetrelik kan pıhtısını gidermek için yapılan ameliyat sonrasında kötü huylu bir tümör tespit edildi.

Hastaneden yapılan açıklamada, “Kan pıhtısıyla ilgili olarak doku patolojisi gliyoblastom olarak bilinen beyin tümörü olduğunu gösterdi” denildi.

McCain’in doktoru Arizona senatörünün ameliyat sonrası hızlıca iyileştiğini ve sağlığının çok iyi olduğunu kaydetti. McCain’in ofisinden yapılan açıklamada, Mayo Klinik’le yapılacak istişareler sonucunda Senato’ya ne zaman döneceğinin belli olacağı kaydedildi.

Vietnam’da savaş kahramanı olan McCain 30 yıldan fazla bir süredir Senato’da. Ailesi McCain’e uygulanacak tedavi şeklini belirlemeye çalışıyor. Bu tür durumlarda genelde kemoterapi ve ışın tedavisi uygulanıyor.

McCain bugün ilk kez Twitter üzerinden kısa bir açıklama paylaştı. Her kesimden kendisine gösterilen yoğun desteğe teşekkür eden McCain, Kongre’deki çalışma arkadaşlarına “yakında döneceğim, bekleyin” diye mesaj gönderdi.

McCain’in kızı Meghan, “aramızdaki en soğukkanlı ve kendine güvenen insan babam” dedi ve tanıdığı en güçlü insanın babası olduğunu kaydetti.

McCain daha önce de cilt kanseri ve Vietnam savaşındaki cezaevi koşulları nedeniyle çeşitli sağlık sorunlarıyla karşılaşmış ve üstesinden gelmişti.

Konuyla ilgili Beyaz Saray’dan da açıklama geldi. Başkan Donald Trump açıklamasında, “Senatör McCain her zaman savaşçı olmuştur. Melania ve ben dualarımızı Senatör McCain’e, eşine ve ailesine gönderiyoruz” dedi.

Cumhuriyetçi Parti Senato Çoğunluk Lideri Mitch McConnell da yaptığı açıklamada McCain’in partileri ve ülke için bir kahraman olduğunu belirtti. McConnell, McCain’in hayatı boyunca gösterdiği cesaretle bu hastalıkla yüzleşeceğini kaydetti.

Eski Başkan Barack Obama’dan da konuyla ilgili mesaj geldi. 2008 başkanlık seçiminde McCain’i yenen Obama twitter mesajında, “John McCain Amerika’nın bir kahramanıdır ve tanıdığım en cesur savaşçılardan biridir. Kanser kiminle yüzleştiğinin farkında değil. Onun canına oku John” dedi.

McCain Senato’ya 1986’da seçildi.

Gliyoblastom, saldırgan bir kanser türü olarak biliniyor, beyinde ve omurilikte tümörlere neden oluyor. Aynı türde tümör 2009’da Senatör Ted Kennedy’nin ölümüne neden olmuştu.

Amerikan Kanser Derneği’ne göre 55 yaşından sonra bu hastalığa yakalananların 5 yıl yaşama oranı sadece yüzde 4.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.