YPG'den insanlık suçu: Yaşlı adamın ölümünü 'hurilere gidiyorsun' diyerek izlediler

YPG'den insanlık suçu: Yaşlı adamın ölümünü 'hurilere gidiyorsun' diyerek izlediler

ABD destekli örgüt, Rakka kentinde yaraladıkları bir sivili önce aşağıladılar sonra ölümünü izlediler.

Rakka kent merkezinde ABD destekli YPG/PKK unsurlarının kontrolündeki bir bölgede yaşlı bir sivil önce yaralandı ardından da aşağılanıp ölüme terk edildi.

İsminin 'Ahmed Zeyno' olduğu öğrenilen ve 80 yaşında olduğu belirtilen yaşlı adam, YPG unsurlarının evine attığı bomba ile yaralandı. YPG'iler, yaralandıktan sonra çok fazla kan kaybettiği görülen yaşlı adama müdahale etmek yerine onunla dalga geçip bunu telefonlarına kaydettiler. 

Geçtiğimiz Haziran ayı sonunda yaşandığı belirtilen olay, bölgedeki yerel haber kaynakları ve aktivistlerce de doğrulandı. ABD destekli YPG militanlarının yaralı haldeyken sokağa çıkartıp aşağıladığı yaşlı adama uyguladıkları muamele cep telefonu kameralarına böyle yansıdı. Yaşlı adam bu görüntüler kaydedildikten bir süre sonra yaşamını yitirdi.

Paylaşılan video görüntüsünde YPG'li kişi yaralı adama, "Neden o evdeydin?" sorusunu yöneltiyor. Yaşlı adam ise, "Nereye gideyim?" dedikten sonra "Hurilere git" cevabını alıyor.

İşte o görüntüler:


 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.