Alman Bakan ülkesindeki Türklere seslendi: Siyasetimiz değişecek

Alman Bakan ülkesindeki Türklere seslendi: Siyasetimiz değişecek

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Bild'de Almanya'daki Türk vatandaşlarına hitaben mektup yazdı.

Cumhuriyet gazetesi'nin aktardığına göre, Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel'in Bild'de yayınlanan Almanya'daki Türk vatandaşlarına hitaben yazdığı mektubunda "Alman Hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye'ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa'da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız" ifadelerine yer verildi.

Alman Bild gazetesinde yayınlanan mektubuna "Sevgili Türk hemşerilerim" diye başlayan Gabriel şunları yazdı:

'ŞU ANDA TÜRKİYE'DE SUÇSUZ ALMAN VATANDAŞLARI TUTUKLANMAKTADIR'

"Federal Hükümetin tümü adına da size bu şekilde hitap etmek istiyorum. Türkiye ile olan ilişkilerimizde şu anda yaşanan büyük zorlukları özellikle siz de hissetmektesiniz. Sizin vatanınız Almanya'dır, fakat birçoğunuz için aynı zamanda da Türkiye'dir.

Bu nedenle size şunu söylemek istiyorum: Almanlarla Türkler arasındaki dostluk büyük bir hazinedir. Biz Türkiye ile iyi ilişkilerimizin olması için her zaman çaba sarf ettik, çünkü Almanya ile Türkiye arasında iyi ilişkilerin sizin açınızdan da önemli olduğunu biliyoruz.

Fakat şu anda Türkiye'de suçsuz Alman vatandaşları tutuklanmaktadır. Alman Hükümeti olarak tepki vermeden seyirci kalmamız mümkün değildir. Vatandaşlarımızı korumak zorundayız."

'ALMAN HÜKÜMETİNİN TÜRK SİYASETİ KARŞISINDAKİ POLİTİKALARI DEĞİŞECEK'

"Bu nedenle Alman hükümetinin Türk siyaseti karşısındaki politikaları değişecektir. İşbirliğimizi ve özellikle Türkiye'ye yapılan ekonomik yardımları yeniden gözden geçireceğiz ve Avrupa'da da net bir tutum için girişimlerde bulunacağız.

Şunu bilmenizi istiyoruz ki, bunların hiç biri Türkiye'deki in­sanlara ve Almanya'da yaşayan Türkiye kökenli insanlara karşı alınan önlemler değildir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.