Eski CIA Başkanı: Trump hayal kırıklığına sebep oldu

Eski CIA Başkanı: Trump hayal kırıklığına sebep oldu

CIA’nin eski Başkanı John Brennan ABD Başkanı Donald Trump hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’nin eski Başkanı John Brennan Başkan Donald Trump’ın Amerikan istihbarat servislerinin Rusya’nın 2016 başkanlık seçimine müdahale ettiği yönündeki değerlendirmesini önemini azaltma çabasını ‘utanç verici’ olarak niteledi.

Başkan Barack Obama döneminin CIA Başkanı olan Brennan, “Bu yönde yorumlar utanç verici ve bunları söyleyen kişi kendinden utanmalı” ifadelerini kullandı. Brennan bu açıklamayı Aspen Güvenlik Forumu sırasında yaptı.

Brennan Trump’ın ilk 6 ayında güvenlik konularını ele alış şeklinden de hayalkırıklığına uğradığını söyledi. John Brennan, “Trump’ın uluslararası arenada yaptıkları konusunda hayalkırıklıkları var bu da ulusal güvenliğimizi nasıl güvende tuttuğuna dair soru işaretlerine neden oluyor” dedi.

Aspen’deki aynı etkinlikte konuşan Obama döneminin Ulusal İstihbarat eski direktörü James Clapper da Trump yönetimine eleştirilerde bulundu.

Trump’ın damadı Jared Kushner’in Ruslarla bağlantısı konusunda bilgi vermede yetersiz kalması üzerine hakkındaki güvenlik soruşturmasının iptal edilip edilmemesi gerektiği bir soruya Clapper, bunun askıya alınması gerektiğini ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Brennan ve Clapper ayrıca Trump’ın Amerikan istihbarat servislerini sene başında attığı tweetlerde Nazi Almanyası’nın yöntemlerini kullanmakla suçlamasını da eleştirdiler.

Clapper, bunun "istihbarat toplumundaki vatan severlere hakaret olduğunu" söyledi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.