Yardım Kuruluşları: Felluce İçin İmkanlar Tükeniyor

Yardım Kuruluşları: Felluce İçin İmkanlar Tükeniyor

Norveç Mülteci Konseyi'nin açıklamasına göre, kuşatma altındaki Felluce kentinin sakinleri büyük bir insani felaketle yüzleşmek zorunda kalabilir.

Norveç Mülteci Konseyi (NMK), Felluce'nin şiddet ve açlık kaynaklı olarak büyük bir insani felaketle karşı karşıya olduğunu açıkladı. Açıklamaya göre Felluce'de binlerce sivil mağdur ve şehirde mahsur kalmış durumda. Binlerce sivilin de şehri terk etmeyi başardığı ancak geldikleri kamplarda yeterli yardım ve imkanı bulamadıkları belirtiliyor.

Konuyla ilgili konuşan NMK kurumu lideri Jan Egeland, "Felluce'de tam bir insani felaket yaşanıyor ve Felluce'den kaçarap kamplara gelenler için de durum farklı değil." dedi.

Açıklamada, Felluce'de sivillerin öldürülmesi nedeniyle binlerce insanın şehirden kaçtığı ancak açlıktan ölmek üzere olan bu insanların geldikleri kamplarda da yeterli imkanlar bulunmadıkları ve kamplardaki sınırlı imkanın da tükenmekte olduğunu belirtildi.

Norveç merkezli yardım kuruluşun lideri Egeland sözlerine şöyle devam etti:

"Yanlış anlamayın durum düşündüğünüzün çok ötesinde. Felluce'de siviller için basitçe kaçacak yer yok. Güvenli bir çıkış ve giriş yok. Hayatlarını riske atmadan bir yaşam yok. Ya yolda öldürürülürler, yaralanırlar ya da geldikleri kamplarda zorluk içinde yaşarlar. Şu anda Felluce'de kampların bulunduğu bölgede sıcaklık 50 dereceyi aşıyor ve her mülteci için sadece 3 litre su verebiliyoruz. Oysa normalde bu şartlarda herkesin 10 litre su içmesi gerekir. İmkanlarımız ve kaynaklarımız da hızla tükeniyor"

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.