Gülen'in röportaj fotoğrafındaki şifreler çözüldü

Gülen'in röportaj fotoğrafındaki şifreler çözüldü

Fethullah Gülen'in ABD'li Wall Street Journal Gazetesi’ne verdiği röportajında kullanılan fotoğrafın şifreleri istihbarat birimleri tarafından çözüldü.

Fethullah Gülen'in 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde Wall Street Journal Gazetesi'ne verdiği röportajında kullanılan fotoğrafın, örgüte şifreli mesajlar içerdiği iddia edildi.

Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın aktardığına göre Türk istihbarat birimleri, bununla ilgili çalışma yürüterek fotoğrafta birkaç şifrenin olduğu sonucuna ulaştı.

'İTİRAFÇI OLMAYIN, UMUTSUZLUĞA KAPILMAYIN'

Geniş açı çekilen fotoğrafta odada bulunan televizyon ekranında, 'Bizim için ümit oldunuz, şimdilerde şölen var bahçelerde, bahardan ses geliyor perde perde, aceleci acele edip dursun, beklenen mutluluk biraz ileride' sözlerine yer verilmişti.

Gülen'in bu sözler ile örgüt tabanındaki çözülmeleri önlemeyi ve mensuplarının itirafçı olmalarını engellemeyi amaçladığı değerlendirildi. Umutsuzluğa kapılan örgüt tabanına bu sözlerle, 'Deşifre olmayın, itirafçı olmayın, umutsuzluğa kapılmayın' mesajları illetildiği kaydedildi. Gülen'in, ABD'nin en etkili gazetelerinden birine röportaj vererek tabanına ve kamuoyuna 'ABD yanımızda, hâlâ güçlüyüz' mesajını vermek istediği ifade edildi.

'SEÇİLMİŞLİK SENDROMU, KASIM AYI VURGUSU'

Televizyondaki 00.11 rakamının ise  Gülen'in 'seçilmişlik sendromundan' kaynaklanan bir saplantı olduğu değerlendiriliyor. Gülen'in, bununla kasım ayını işaret ettiği, örgüt tabanına, kasım ayında kurtulacakları mesajını verdiği belirtiliyor. 15 Temmuz darbe girişiminden beri sürekli yeni tarihler açıklayan örgütün, bu yolla mensuplarının motivasyonunu diri tutmayı ve örgüt içi çözülmelerin önüne geçmeyi hedeflediği kaydediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.