Kabil'de bombalı araç saldırısı: '37 istihbarat çalışanı öldürüldü'

Kabil'de bombalı araç saldırısı: '37 istihbarat çalışanı öldürüldü'

Taliban, Afganistan'ın başkenti Kabil'de hükümet personelini bomba yüklü araçla hedef aldı.

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre Afganistan'ın başkenti Kabil'in batısında hükümete ait 2 minibüse yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi. Kaynakların açıklamasına göre saldırıda en az 30 kişi öldü 40'tan fazla kişi de yaralandı. Saldırı sonrası açıklama yapan yetkililer ise ölü sayısının artabileceğinden bahsediyor.


Saldırının gerçekleşti bölge

Saldırıyı Taliban üstlendi

Saldırı sonrası açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid saldırının sorumluluğunu üstlenirken, saldırının sabah erken saatlerde düzenlendiğini belirtti. 

"İki aydır takip ediyorduk: 37 istihbarat çalışanı öldü"

Taliban sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre, düzenlenen bomba yüklü araç saldırısında Kabil hükümetinde görevli 37 kişi öldü. Açıklamada bomba yüklü araçla hedef alındığı belirtilen iki minibüsün 2 aydır takip edildiği bilgisi de aktarılıyor.

Bu sabahki saldırının gerçekleştiği, başkent Kabil'in batısındaki bölgede Afganistan'ın önemli siyasi liderleri yaşıyor. Bu sebeple bölgedeki güvenlik tedbirleri en üst seviyelerde. Tüm bu güvenlik tedbirlerine rağmen düzenlenen bu saldırının Kabil'deki güvenlik problemini tekrar gündeme getirmesi bekleniyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.