'Moskova ile Ankara’nın Suriye konusunda anlayışı ortak'

'Moskova ile Ankara’nın Suriye konusunda anlayışı ortak'

Rusya’nın yeni Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Moskova ile Ankara’nın Suriye konusunda ortak bir anlayışa ulaştığını söyledi.

Andrey Karlov'un suikast sonucu öldürülmesinin ardından büyükelçi olarak atanan ve gelecek hafta Türkiye'ye gelecek Rusya'nın yeni Türkiye Büyükelçisi Aleksey Yerhov, İzvestiya gazetesine verdiği röportajda ikili ilişkiler hakkında değerlendirmede bulundu.

‘Moskova ile Ankara arasında farklılıklar olmasına rağmen, iki tarafı yanyana getiren şeyin ne olduğu' sorusunu yanıtlayan Yerhov, şunları söyledi:

"Tüm fikirler aynı olamaz. Bu uluslararası ilişkilerde mümkün değil, her ülkenin kendi ulusal çıkarları var. Herhangi bir konuda farklı fikirlerimiz varsa, bana göre uzmanlar oturup konuyu incelemeli ve iki tarafın yaklaşımlarını aktarmalı. Bir mutabakat olmasa bile, ortak bir anlayış geliştirilebilir. Suriye'de birçok alanda etkileşimimiz ve ortak anlayışımız var. Bunun kanıtlarından biri de Astana süreci. Büyükelçi olarak ortak anlayış alanını genişletebilirsem, kendimi başarılı sayacağım."

‘MASAYA OTURMALI, DİYALOĞU SÜRDÜRMELİYİZ'

Yerhov ayrıca "Rusya ve Türkiye partner, komşu ve dost ülkeler. Yan yana yaşıyoruz bu nedenle birbirimizle anlaşmamız gerekiyor. Diyalog ve işbirliği kurmamız hayati önem taşıyor. Türkiye'de olan birçok şey bizde yok, bizde olan şeyler de Türkiye'de yok. Sözgelimi gaz ve enerji. Bu nedenle ileriye gitmeli ve işbirliğine daima açık olmalıyız. Suriye konusu da dahil birçok konuda belirli çözümlere ulaşmak için imkânlarımız var. Masaya oturmalı ve diyaloğu sürdürmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.