Rusya 'ateşkes' ilan ettiği Doğu Guta'da katliam yaptı

Rusya 'ateşkes' ilan ettiği Doğu Guta'da katliam yaptı

Rus savaş uçakları Şam kırsalında sivil bölgeleri bombardımana tuttu.

*Haberdeki görseller rahatsız edici içerik barındırıyor olabilir

Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, Rusya'ya ait savaş uçakları dün Doğu Guta'nın Arin bölgesinde meskun mahallere yönelik hava saldırıları düzenledi.

7'si kadın ve çocuk 10 sivil yaşamını yitirdi

Kaynakların aktardığı bilgiye göre, düzenlenen hava saldırılarında 7'si kadın ve çocuk olmak üzere 10 sivil yaşamını yitirdi. Saldırılarda yaralananların sayısının ise 50'den fazla olduğu belirtiliyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, başkent Şam kırsalındaki Doğu Guta bölgesinde gerilimi düşürmeye yönelik bir anlaşma imzalanması için muhaliflerle anlaşmaya varıldığı belirtilmişti. Rusya'nın bu açıklamasının ardından rejim güçleri de Doğu Guta’da ateşkes ilan edildiğini duyurmuştu.

Bölgedeki muhaliflefler ise bir ateşkesin söz konusu olmadığını rejimin hem havadan hem karadan yoğun bir şekilde bölgeyi hedef aldığını ifade etmişti. Aynı şekilde bölgedeki aktivistler de hava saldırılarının devam ettiğini aktarıyorlar.

Dün Doğu Guta'nın Arin beldesine gerçekleşen hava saldırısı sonrası Şam Medya Merkezi'nin servis ettiği görüntüler:







Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.