ABD'de havaalanlarında güvenlik önlemleri artıyor

ABD'de havaalanlarında güvenlik önlemleri artıyor

Güvenlik yetkilileri, seyahat edeceklere cep telefonundan daha büyük aygıtları çantalarından çıkarmalarını ve kutuya kendilerinin koymalarını isteyecek.

Amerika Ulaşım Güvenlik Dairesi Amerikan havaalanlarındaki güvenlik önlemlerini arttırıyor. Bundan sonra cep telefonundan büyük elektronik cihazlar ayrıca taramadan geçirilecek.

Amerikanın Sesi'nin aktardığına göre güvenlik yetkilileri, seyahat edeceklere cep telefonundan daha büyük aygıtları çantalarından çıkarmalarını ve kutuya kendilerinin koymalarını isteyecek.

Ulaşım Güvenlik Dairesi buna gerekçe olarak havacılık sektörüne yönelik tehditlerin artmasını gösterdi.

Yeni kural, diz üstü bilgisayarları evde bırakarak tabletle seyahat etmenin yararını ortadan kaldırıyor. Eskiden seyahat edenler daha küçük elektronik aygıtlarını X-ray cihazından geçirmek için ayrıca çantalarından çıkarmıyorlardı.

Mayıs ayında İç Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olan Ulaşım Güvenlik Dairesi tabletler için 10 havaalanında ek tarama önlemleri test edeceğini açıklamıştı. Pilot program başarılı oldu ve gelecek hafta ve aylarda ülke genelinde kuralların genişletileceği açıklandı.

Amerika Havayolları, Ulaşım Güvenlik Dairesi yetkilileriyle işbirliğine devam etmeye kararlı olduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.