Erdoğan'dan öz eleştiri: FETÖ ile mücadelede bir şeyleri eksik yapıyoruz

Erdoğan'dan öz eleştiri: FETÖ ile mücadelede bir şeyleri eksik yapıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘gerçek FETÖ’cülere dokunulmuyor’ algısına karşı harekete geçilmesini istedi.

Türkiye'den Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün milletvekilleri ile yaptığı toplantıda, Gülen Örgütü davaları konusunda vatandaşın şikâyetlerinin kendisine ulaştığını belirterek “Sanki üst düzey FETÖ'cülerle uğraşılmıyor da, ‘alttakilere dokunuluyor' diye bir yanlış algı söz konusu. Bu yüzde yüz böyle değilse bile, eğer vatandaş bundan şikâyet ediyorsa, demek ki bir şeyi eksik yapıyoruz. Vatandaşa kulak vermeliyiz. Bunu düzeltmemiz lazım” uyarısında bulunmuştu.

Erdoğan'ın bu uyarısı ile eş zamanlı olarak, AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı başkanlığında hukukçu milletvekilleri ile 'FETÖ' davaları ve toplumdaki 'FETÖ' algısı konusunda bir toplantı gerçekleştirildiği öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, milletvekilleri özetle şu görüşleri dile getirdi:

“Toplumda, esas görevden alınması gereken kişiler duruyor. Tabanla uğraşılıyor algısı var. Devlet günü kurtaracak adımlar atıyor. Oysa birkaç adım ötesini görerek plan yapması gerekiyor. Devlet bu konuda plansız görünürken, örgüt planlı hareket ediyor ve algı operasyonu yapıyor. HERO yazısı bulunan tişört olayında olduğu gibi, adamın kendisi unutuldu. Şimdi HERO tişörtü giyen öğrenci veya gariban insanlar tutuklanıyor, kamuoyu da bunu tartışıyor. Tam da örgütün istediği gelişmeler yaşanıyor. Buna karşı tedbir alınması lazım. Yargılamalar uzadıkça uzadı. Bunlar uzadıkça da davalar örgüt tarafından sulandırılıyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.