AP Başkanı: Erdoğan Bunu Göze Alamaz

AP Başkanı: Erdoğan Bunu Göze Alamaz

Schulz, Türkiye ve AB arasında yaşanan vize muafiyeti ve mülteci tartışmaları konusunda açıklamada bulundu.

Berlin'de “Europe Calling” isimli bir etkinlikte konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ilgili ilginç bir çıkış yaptı. Schulz, “Erdoğan sığınmacıları göndermeyi göze alamaz” dedi.

Türkiye'nin sığınmacılara kapılarını açtığını ve her türlü desteği hak ettiğini itiraf eden Schulz, ancak bu durumun vize muafiyetinin bir karşılığı olamayacağını söyledi.

Martin Schulz ayrıca vize muafiyetiyle ilgili Türkiye'nin önüne şartlar koyduklarını, bu şartlar arasında da terör yasasının değiştirilmesi olduğunu yineledi. Dokunulmazlıkların kaldırılmasını da hatırlatan Schulz, bunu kabul edemeyeceklerini belirtti.

Öte yandan, Schulz'un konuşmasında en çok dikkat çeken bölüm mülteciler bölümü oldu. AP Başkanı, Erdoğan'ın mültecileri Avrupa'ya bırakmayı göze alamayacağını, çünkü bu durumda kendisi aleyhine bir algı oluşacağını söyledi.

Schulz konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan böyle bir riske girmez diye düşünüyorum. Zira o zaman uluslararası kamuoyunda sığınmacıları legal yollardan Avrupa'ya ulaştıran değil, tam tersi sığınmacıları insan kaçakçılarına teslim eden, bu tür çetelere hizmet eden bir duruma düşecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.