Kabil'de Irak Büyükelçiliği'ne kanlı baskın: IŞİD saldırıyı üstlendi

Kabil'de Irak Büyükelçiliği'ne kanlı baskın: IŞİD saldırıyı üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Irak Büyükelçiği'ne IŞİD tarafından saldırı düzenlendi.

Sabah saatlerinde Afganistan'ın başkenti Kabil'deki Irak Büyükelçiliği'ne yönelik bir saldırı düzenlendi. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, sabah saatlerinde elçilik binasının olduğu bölgede birkaç patlama sesi duyuldu. Kaynaklar, patlamalardan sonra bölgede çatışmaların başladığını ifade etti.

Elçilik bölgesinde çatışmaların başlamasının ardından bölgeyi sivil giriş ve çıkışına kapatan Kabil hükümeti güçleri alana çok sayıda ilave kuvvet sevk etti.

Saldırıyı IŞİD üstlendi

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı saldırıdan kısa bir süre sonra bir açıklama yayınlayarak, saldırının IŞİD'e bağlı 2 savaşçı tarafından gerçekleştirildiğini ifade etti. Ajansın açıklamasında saldırının başkent Kabil'deki Irak Büyükelçiliği'ni hedef aldığı kaydedildi.


Saldırıda hedef alınan büyükelçilik binası

"7 kişi öldü"

Amak Ajansı saldırıdan sonra yaptığı ikinci bir açıklamada Irak Büyükelçiliği'ne yönelik saldırıda elçiliğin güvenliğini sağlayan emniyet güçlerinden 7 kişinin öldüğünü duyurdu. Ajans açıklamasında elçilik kapılarının el yapımı paylayıcılar ile hedef alındığını da aktardı.

Saldırının gerçekleştiği sırada bölgeden kaydedilen görüntü:




Çatışmalar devam ediyor: Bir canlı bomba kendisini patlattı

Edinilen bilgiye göre, Irak Büyükelçiliği'nde IŞİD savaşçıları ile Kabil hükümeti güçleri arasında devam eden çatışmalarda bir IŞİD'li üzerindeki patlayıcı kemeri infilak ettirdi. Patlama sırasında Kabil hükümeti güçlerinden ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Öte yandan elçilik binasındaki çatışmaların devam etmekte olduğu aktarıldı. 

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.