"Şeyh Kasım'ın İran Bağlantısı Ortaya Çıktı"

"Şeyh Kasım'ın İran Bağlantısı Ortaya Çıktı"

Bahreyn Kralı Al Halife'nin danışmanı Hamer, "İsa Kasım'ın, İran'ın projesinin bir parçası ve Devrim Muhafızları ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı." dedi.

Bahreyn Kralı Hamad bin İsa El Halife'nin danışmanı Nebil El Hamer, İran'ın desteklediği Şeyh İsa Ahmed Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasına verilen tepkinin"Şeyh Kasım ile Devrim Muhafızları"arasındaki bağlantıyı deşifre ettiğini ileri sürdü.

Sosyal medyada bir açıklama yapan Hamer, "İsa Kasım'ın, İran'ın projesinin bir parçası ve Devrim Muhafızları ile ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Hizbullah ve Kasım Süleymani de bunu onayladı." ifadelerini kullandı.

Bahreyn İçişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Şeyh Kasım'ın"mezhepçilik ve şiddet propagandası yaparak dış güçlerin çıkarları için çalıştığı"gerekçesiyle vatandaşlıktan çıkarıldığı belirtilmişti.

Şeyh Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarıldığının duyulması üzerine İran Devrim Muhafızları'nın Kudüs Kuvvetleri'nin komutanı Kasım Süleymani, Bahreyn yönetimini tehdit etmiş, Lübnan merkezli Hizbullah hareketi de Kasım'ın vatandaşlıktan çıkarılmasının tehlikeli sonuçlar doğuracağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.