Obama'dan Senatoya 'Bireysel Silahlanma' Tepkisi

Obama'dan Senatoya 'Bireysel Silahlanma' Tepkisi

ABD Başkanı Obama, yeni yasal düzenleme çıkaramayan senatörleri eleştirerek, "Halkı yüzüstü bıraktılar." dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, 49 kişinin öldüğü Orlando saldırısının ardından Senato'ya Demokratlar öncülüğünde getirilen bireysel silahlanmayı sınırlayacak 4 yasa tasarısının reddedilmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olduğu Senato'yu hedef alan Obama, "Silahlı şiddet saygı duruşundan fazlasını, eyleme geçmeyi gerektiriyor. Bu sınavı veremeyen Senato, Amerikan halkını yüzüstü bırakmıştır." görüşünü belirtti.

Dört tasarıdan ikisi silah satın alacak kişilerin geçmişlerinin daha sıkı kontrol edilmesini, diğerleri ise terör izleme listesinde bulunan kişilere silah satılmasının engellenmesini öngörüyordu.

Obama'nın sözcüsü Josh Earnest da tasarıların Senato'da engellenmesini "korkaklığın utanç verici şekilde gözler önüne serilmesi" şeklinde değerlendirdi.

Cumhuriyetçilerin "anayasada silah edinme hakkı tanıyan maddeyi Obama'nın baltalamak istediği" yönündeki iddiasını reddeden Earnest, "Biz 'Yasalara uyan Amerikan vatandaşları silah satın alamasın' demiyoruz." diye konuştu.

Florida'nın Orlando kentinde 12 Haziran sabaha karşı çoğunlukla eşcinsellerin gittiği bir gece kulübüne saldırı düzenleyen düzenlenen IŞİD üyesi Omar Mateen, 49 kişiyi öldürmüş, 53 kişiyi yaralamıştı. Bu eylem Amerikan tarihinde en çok kişinin öldüğü silahlı saldırı olarak tarihe geçti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.