Taliban'ın yabancı askerlere saldırıları hız kazandı: 6 ABD askeri öldürüldü

Taliban'ın yabancı askerlere saldırıları hız kazandı: 6 ABD askeri öldürüldü

Taliban'ın Logar ilinde düzenlediği saldırıda 6 ABD askerinin öldüğü bildirildi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in güneyineki Logar ilinde Taliban'ın düzenlediği saldırıda ABD'li askerler hedefteydi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Logar iline bağlı Baraki Barak ilçesinde Taliban'ın düzenlediği saldııda 6 ABD askeri öldü. Kaynaklar aynı saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden de ölen ve yaralananların olduğunu belirtiyor.

Kaynakların aktardığı bilgiye göre, Baraki Barak ilçesinin Tandaru bölgesine devriye görevi için gelen ABD ve Kabil hükümeti güçlerine Taliban tarafından saldırı düzenlendi. Saldırıda daha önce yola yerleştirilmiş el yapımı patlayıcıların da kullanıldığı ifade edilirken, ABD güçlerine ait 2 zırhlı aracın büyük oranda hasar gördüğü bilgisi kaydedildi.

Taliban'dan saldırı ile ilgili açıklama

Dün sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı ile ilgili Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid bir açıklama yaptı. Mücahid açıklamasında, Taliban güçlerinin Logar ilinin Baraki Barak ilçesinde ABD ve Kabil hükümeti güçlerine yönelik saldırıyı gerçekleştirildiğini belirtti. 

"6 ABD askeri öldü"

Taliban'ın yaptığı ilk açıklamada da saldırıda 6 ABD askerinin öldüğü ifade edilirken, Kabil hükümeti güçlerinden de 3 kişinin öldüğü bilgisi kaydedildi.

Paktiya ilinde çatışmalar

Öte yandan Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ilinin Canihel ilçesinde Taliban ile Kabil hükümeti güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Kabil hükümeti güçlerinin ilçede kaybettiği noktaları geri almaya yönelik başlattığı operasyonda Taliban ile sıcak çatışmalar yaşanıyor.

Dün ilçede yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden 5 asker öldü. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.