Husiler anad hava üssüne yaklaştı

Husiler anad hava üssüne yaklaştı

aa

Yemen’de Şii eğilimli Ensarullah Hareketi (Husiler), Yemen Cumhurbaşkanı Abd Rabbuh Mansur al-Hadi yanlısı Halk Direniş Güçleri (HDG) ile günlerce süren şiddetli çatışmalardan sonra Yemen’in güneybatı kesimindeki Lahic muhafazasına bağlı Kubeyte’de yer alan stratejik bölge Calis dağında kontrolü sağladı. Söz konusu bölgenin, Anad hava üssüne kolayca saldırı yapabilme imkanı sağladığı belirtiliyor.

HDG kaynakları, Husiler ve Ali Abdullah Salih taraftarlarının Yemen’deki en büyük askeri hava üssüne doğru uzanan Kuteybe’deki stratejik bölge Calis dağını kapsamlı bir saldırının ardından ele geçirdiğini doğruladı. Husiler tarafından düzenlenen kapsamlı saldırı karşısında HDG’nin yeterli mühimmata sahip olmadıkları için çekilmek zorunda kaldıkları yine HDG kaynakları tarafından ifade edildi.

Calis dağında denetimi sağlayıp konuşlanan Husi savaşçıları ve müttefiklerinin, Anad hava üssüne girmeyi hedeflediği belirtiliyor. Calis dağı, Yemen’in Lahic muhafazasında yer alan askeri hava üssüne en yakın nokta kabul ediliyor.

Husilerin Anad hava üssüne olası saldırılarını engellemek için Arap koalisyonunun hava saldırılarına devam ettiği belirtilirken çatışmalarda iki tarafında kayıp yaşadığı gelen bilgiler arasında. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.