Eş Şebab komutanı ABD hava saldırısında öldürüldü

Eş Şebab komutanı ABD hava saldırısında öldürüldü

ABD'nin 30 Temmuz'da düzenlediği hava saldırısında Eş Şebab'ın üst düzey bir komutanının hayatını kaybettiği açıklandı.

ABD Afrika Komutanlığı (AFRICOM) 30 Temmuz'da Somali'de gerçekleştirilen hava saldırısında, Mogadişu bölgesindeki bir Eş Şebab komutanının öldürüldüğünü açıkladı.

Ali Cebel olarak da bilinen Ali Muhammed Hüseyin'in öldürüldüğü saldırıda hiçbir sivilin yaşamını yitirmediği belirtildi. AFRICOM Ali Cebel'i "başkent Mogadişu'ya saldırılar düzenlemek üzere Mogadişu ve Banadir bölgelerindeki Eş Şebab güçlerini komuta eden üst düzey bir Eş Şebab teröristi" olarak niteledi. AFRICOM'un iddiasına göre bu ismin ölümü bölgedeki Eş Şebab etkinliğini ciddi oranda azaltacak.

ABD, grubun lideri de dahil olmak üzere birçok üst düzey ismi hava saldırılarında öldürmüş ancak bu sahada ciddi bir etki yaratmamıştı. El Kaide bağlantılı grup bu saldırılara rağmen bölgede birçok yerleşim yerini ele geçirmeyi, Somali güvenlik güçlerine ve AMISOM birliklerine saldırılar düzenlemeyi sürdürdü.

ABD'nin raporlarına göre Somali güvenlik güçleri halen Eş Şebab'a tek başına karşı koyabilecek kapasitede değil. Eş Şebab yakın zamanda Uganda birliklerinin çekilmesi sonrası, Mogadişu'nun 100 kilometre kuzeybatısında bulunan Lego'yu ele geçirmişti. Uganda 50'den fazla askerini kaybettiği bir Eş Şebab saldırısı sonrası şehirden çekilmişti.

Trump döneminde ABD'nin Somali'ye yönelik saldırıları artmış vaziyette. Ülkede hava saldırılarının yanı sıra hava indirmeleri de gerçekleştiriliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.