Güneş Enerjisiyle Atlas Okyanusu'nu Aştı

Güneş Enerjisiyle Atlas Okyanusu'nu Aştı

Güneş enerjisiyle dünya turu yapan 'Solar Impulse 2' uçağı, yolculuğun en önemli etabını başarıyla tamamladı.

Sadece güneş enerjisiyle çalışan “Solar Impulse 2” uçağı, Atlantik Okyanusu’nu geçerek, İspanya’nın Seville kentine indi.

New York’tan kalkan uçak, yaklaşık 90 saatlik bir yolculuğun ardından İspanya’ya vardı.

Temiz enerji kaynaklarına dikkati çekmek amacıyla dünya turu yapan uçak, Seville’dan sonra 

geçen yıl yolculuğa ilk başladığı Abu Dabi kentine uçacak.

Solar Impulse 2, turunu tamamlayabilirse dünyanın çevresini sadece güneş enerjisi kullanarak kateden ilk uçak olma unvanını kazanacak. Solar Impulse 2’nin ağırlığı sadece 2,3 ton. Kanat genişliği 72 metre olan Solar Impulse 2’nin, kanatlarında toplam 17 bin 248 güneş hücresi bulunuyor.

Uçak, gündüzleri elde ettiği enerjiyi bataryalarında depolayabildiği için geceleri de uçabiliyor.

Saatte 45 kilometre

Solar Impulse 2, saatte ortalama 45 kilometre uçuyor. Gündüzleri güneş ışığından yararlanarak hızını arttırabiliyor. Lityum iyon piller aracılığıyla gün boyu enerji depolayarak geceleri uçmaya devam ediyor. Bu, Solar Impulse adlı araçtan sonra proje için geliştirilen ikinci model.

Pilotlar, bu dünya turuyla yenilenebilir enerjinin daha yaygın olarak kullanılması ve bu sayede de çevrenin korunmasının mümkün olduğunu kanıtlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.