IŞİD, 3 Rus Askerini Öldürdüğünü Duyurdu

IŞİD, 3 Rus Askerini Öldürdüğünü Duyurdu

Rejim ve müttefik güçleri ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalara sahne olan İsriya-Rakka yolunda, 3 Rus askerin öldürüldüğü ileri sürüldü.

IŞİD'in propaganda organlarından biri olan Amaq Haber Ajansı, üç Rus askerinin bombalı saldırı ile öldürüldüğünü duyurdu. Açıklama, henüz bağımsız kaynaklarca doğrulanmadı. 

Amaq, öldürülen Rus askerlerinin telefonundan elde edilen fotoğraf ve belgeleri de paylaştı. Ayrıca, Rus askerlerin olduğu ileri sürülen aracın kömürleşmiş kalıntılarının yer aldığı kısa bir video görüntüsü de yayınladı.

IŞİD'in açıklamasına göre, bombalı saldırı Hama ve Rakka'yı birbirine bağlayan İsriya-Rakka yolunda gerçekleştirildi. Yol, cihat yanlısı savaşçılar ve Suriye rejimi askerleri arasında şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Amaq Haber Ajansı, bölgedeki savaştan devamlı bir haber akışı gerçekleştiriyor.

Şii milisler ve Rus hava gücü ile desteklenen Suriye rejimi, bu ayın başlarında İsriya-Rakka yolunda yeni bir operasyon başlattı. Rusya-Suriye rejimi-İran ittifakı, IŞİD'in karşı saldırısına kadar bu yol üzerinde bulunan ve stratejik olarak değerli bir konumda olan Tabka Hava Üssü'ne doğru ilerledi. 

Son günlerde IŞİD, petrol sahaları ve kontrol noktaları dahil olmak yol üzerindeki kilit bölgeleri ele geçirdi.

Amaq Haber Ajansı'na göre IŞİD savaşçıları, 19-20 Haziran'da Savra ve Sufyan petrol sahalarını geri ele geçirdi. Suriye rejimine yakın Masdar Haber de bu yenilgiyi doğrulayarak, rejim ve müttefik milis güçlerin İsriya'ya geri çekilmek zorunda kaldığını duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de 15 gün süren çatışmalardan sonra rejimin geri çekildiğini duyurdu.

Amaq Haber Ajansı'nın Rus askerlerin telefonundan elde ederek paylaştığı fotoğraflar:



Videodan ekran görüntüleri:

"IŞİD Rakka'da Rejime Kaybettiği Yerleri Geri Aldı" haberi için tıklayınız.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.