ABD'nin 'Tel Afer zorlu geçecek' açıklaması: Şehir yıkım mı bekliyor?

ABD'nin 'Tel Afer zorlu geçecek' açıklaması: Şehir yıkım mı bekliyor?

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Tel Afer'in oldukça zorlu bir savaşa sahne olacağını ifade etti.

ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay Ryan Dillon, Bağdat'tan video konferans yöntemiyle bağlandığı ABD Savunma Bakanlığında (Pentagon) Irak ve Suriye'de IŞİD'e karşı yapılan operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. 

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Musul'un IŞİD'ten ele geçirilmesiyle Irak'ta örgütün elinde son birkaç yer kaldığını aktaran Dillon, "Koalisyon Tel Afer'in içinde ve civarında 2 bin IŞİD savaşçısının bulunduğunu tahmin ediyor. IŞİD'i Irak'taki son kalelerinden birinden çıkarmanın zor olacağını düşünüyoruz." dedi.

IŞİD'ten ele geçirilen bölgelerle ilgili bilgi veren Dillon, örgütün Musul'u kaybetmesi ve Rakka'yı da kaybediyor olması dolayısıyla büyük bir baskı altında olduğunu ve gelir kaynaklarının büyük kısmını kaybettiğini ifade etti.

Koalisyonun son 3 yılda IŞİD'e ait 30 bankayı vurduğu bilgisini paylaşan Dillon, Irak hükümetinin de bu süre zarfında IŞİD'e ait 90 bankanın küresel finans sistemiyle bağlantısını kestiğini kaydetti.

Ryan Dillon'un bu açıklaması, Tel Afer'in de Musul'un batı yakasıyla aynı yıkım akıbetini paylaşacağı yorumlarına sebep oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.