Afganistan'da katliam: ABD uçakları sivilleri vurdu

Afganistan'da katliam: ABD uçakları sivilleri vurdu

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının ülkenin doğusunda düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi

ABD öncülüğündeki koalisyona ait savaş uçaklarının ülkenin doğusunda düzenlediği hava saldırısında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinin Haska Mena bölgesinde ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 16 sivil yaşamını yitirdi.

"8'i aynı aileden 16 sivil yaşamını yitirdi"

Bölge kaynaklarının aktardığı bilgiye göre ABD'nin düzenlediği hava saldırısında ölen 16 sivilden 8'i aynı aileden. Ayrıca ölenlerin büyük bir kısmını kadın ve çocuklar oluşturuyor.

1700'den fazla sivil öldü

Öte yandan Birleşmiş Milletler'in Afganistan'daki sivil kayıpları ile ilgili bu sene açıkladığı rakamlara göre, 2017 yılının ilk yarısında ülkedeki çatışmalar sebebiyle en az 1700 sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.