'CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı milletvekilleri var'

'CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı milletvekilleri var'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 'CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var' dedi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 'CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var' dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Alanya Kaymakamlığı ziyareti öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı var"

Almanya'dan her yıl 5 milyonun üzerinde kişinin Türkiye'ye tatil için geldiğini, ticaret ve yatırım için geldiğini kaydeden Çavuşoğlu, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu, uluslararası hukuka, evrensel hukuka saygılı bir ülke olduğunu vurguladı.

Söz konusu milletvekilinin de kendi parlamentosu gönderirse NATO marjında ziyaretini yaparak, dönebileceğini anlatan Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Ama şu bir gerçek ki Almanya parlamentosunda PKK'ya destek veren milletvekilleri var. PKK'nın terör listesinden çıkması için çaba sarf eden milletvekilleri var ve bunlar da genellikle sol partilerdir. Yani Almanya'daki Yeşil Partisi, sosyal demokrat partiden aşırı uçtan olanlar var. Nasıl bizim CHP'nin içinde DHKP-C'li, PKK sempatizanı milletvekilleri var. Aynı şekilde orada da sosyal demokrat içinde uç oluyor. Tabii CHP'nin içindekiler ön seçimle oralara geldiler. Bunlar var. Bunları daha önce söylediğimizde tepki gösteriyorlar ama bu doğru. Bu tür milletvekilleri Almanya'da da var.

Avrupa'da ciddi bir tartışma bulunduğunu, bu tartışmalar neticesinde AB normları oluşabileceğini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Yani PKK gibi terör örgütlerinin sembolleri olan o paçavraların gösterilmesi, DEAŞ'e de izin veriliyor ve bunlarla gösteri yapılmaması konusunda bir norm oluşabilir. Hatta bir hukuki süreç de başlayabilir. Bununla ilgili AB'den bize özellikle üst düzey yöneticilerden komiserlerden bilgi aktarıldı. Bu tür terör örgütlerine demokrasinin beşiği diye iddialı bir şekilde ortaya çıkan Avrupa'nın artık mesafe koyması gerekiyor. Bunlara destek vermemesi gerekiyor."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.