'Charlottesville saldırganı Nazi sempatizanı'

'Charlottesville saldırganı Nazi sempatizanı'

Öğretmeni, pazar günü tutuklanan Fields'ın lisedeyken ırkçı görüşleri olduğunu, Nazizm'den 'büyülendiğini' söyledi.

ABD basını, cumartesi günü Charlottesville'de beyazların üstünlüğünü savunan ırkçıları protesto eden eylemcilerin üzerine aracını sürerek bir kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına yol açan 20 yaşındaki James Alex Fields Jr.'ın Nazi sempatizanı olduğunu yazdı.

Sputnik'in aktardığına göre Washington Post, Fields'ın okuldaki öğretmeni Derek Weimer'ın açıklamalarına yer verdi. Öğretmeni pazar günü tutuklanan Fields'ın lisedeyken ırkçı görüşleri olduğunu, Nazizm'den 'büyülendiğini' söyledi.

Cumartesi günü Virginia'daki Charlottesville'de beyazların üstünlüğünü savunan ırkçıları protesto eden eylemcilerin üzerine aracını sürerek bir kişinin ölümüne, 19 kişinin yaralanmasına yol açan 20 yaşındaki James Alex Fields Jr.'ın Nazi sempatizanı olduğunu yazdı.

Fields'in aracını ırkçılık karşıtı eylemcilerin üzerine sürmesi sonucu 32 yaşındaki Heather Heyer adlı kadın hayatını kaybetmiş, 19 kişi de yaralanmıştı.

​Polis, Fields'ın bir kez ikinci dereceden cinayet, 3 kez kasıtlı yaralama ve bir kez de vur kaç girişimde bulunmaktan suçlandığını açıklamıştı.

​Beyazların üstünlüğünü savunan ırkçı lider Richard Spencer'ın da Fields'ın 'Vanguard America' adlı grubun üyesi olduğunu söylediği belirtildi.

Kendini 'Amerikan faşizminin yüzü' olarak tanımlayan örgüt ise pazar günkü açıklamasında Fields'ın üyeleri olduğu iddiasını reddetti.

Cumartesi günü yetkililerin Konfederasyon Generali Robert E. Lee'nin heykelini kaldırmak üzerine ırkçı eylemciler Charlottesville'e gitmişti.

Karşıt görüşlü eylemcilerin gösteri düzenlemesi üzerine çatışmalar yaşanmış, Virginia Valisi Terry McAuliffe ırkçı eylemcilerin kenti terk etmesini isteyerek olağanüstü hal ilan etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.