IŞİD çölde direniyor: 2'si Hizbullah komutanı 162 rejim unsuru öldü

IŞİD çölde direniyor: 2'si Hizbullah komutanı 162 rejim unsuru öldü

Suriye'nin doğusunda IŞİD ile rejime bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalarda Lübnan Hizbullah'ına bağlı 2 saha komutanı öldü.

Suriye'nin doğusunda IŞİD ile rejime bağlı güçler arasında yaşanan çatışmalarda Lübnan Hizbullah'ına bağlı 2 saha komutanı öldü.

IŞİD'e bağlı Mute Ajansı'nın bu sabah yaptığı açıklamada, Humus kenti doğu kırsalında rejime bağlı güçler ile IŞİD arasında bir süredir devam eden çatışmalarda 2 Hizbullah komutanı öldürüldü.

Örgüte bağlı ajans tarafından yapılan açıklamada, isimlerinin Hüseyin Lahluh ve Ali El Hamud olduğu belirtilen iki Hizbullah komutanının Tedmur kendi doğusunda IŞİD savaşçıları tarafından öldürüldüğünü ifade edildi.


IŞİD tarafından öldürüldüğü ifade edilen iki Hizbullah komutanı

"Çatışmalarda rejim güçlerinden 162 kişi öldü"

Öte yandan örgüte bağlı Mute Ajansı'nın geçtiğimiz gün yayınladığı rakamlara göre, Humus kenti doğu kırsalındaki çölde son bir haftadır rejim güçleri ve müttefikleri arasında yaşanan çatışmalarda 9'u Hizbullah milislerinden olmak üzere rejim güçlerinden 162 kişi öldü.

Ajansın son yayınladığı rakamlara göre bölgede devam eden çatışmalarda öldürülen Hizbullah mensuplarının sayısı 11'e yükseldi.

IŞİD ile rejim güçleri ve yabancı Şii milisler arasında Humus kenti doğu kırsalında bir süredir devam eden çatışmalarda aralarında İran Devrim Muhafızları komutanları ve Lübnan Hizbullah Hareketi unsurlarınında bulunduğu çok sayıda Şii milis öldü.

Rejim güçleri ve müttefiklerinin bir süredir Rakka ve Humus kentleri kırsalında Deyr ez Zor'a doğru ilerlemekte olduğu gözlemleniyor. Rejim güçleri ve müttefiklerinin karadan devam ettirdiği saldırılara Rusya'ya ait savaş uçakları da hava saldırıları ile destek veriyor.

Kaynak: Mepa News 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.