"Irkçılar en ağır şekilde cezalandırılacaklar"

"Irkçılar en ağır şekilde cezalandırılacaklar"

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, 'Nazilerin ya da Ku Klux Klan’ların şiddet veya nefret eylemlerine tolerans göstermeyeceğiz' dedi.

Amerika Birleşik Devletleri’nin Virginia Eyaleti’ne bağlı Charlottesville kentinde ırkçı grupların gösterilerine karşı yürüyen kalabalığa yapılan arabalı saldırıya bugün Beyaz Saray’dan bir kınama mesajı geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence bu tür aşırı gruplara tolerans göstermeyeceklerinin altını çizdi:

“Kendini üstün gören beyaz ırkın, Neo-Nazilerin ya da Ku Klux Klan’ların şiddet veya nefret eylemlerine tolerans göstermeyeceğiz. Bu aşırı grupların Amerikalıların günlük hayatında yer yok. Bu tür insanlar en ağır şekilde cezalandırılacaklar.”

Geçtiğimiz cumartesi günü yapılan saldırıda 32 yaşında bir kadın hayatını kaybederken 19 kişi de yaralanmıştı. Polis adının James Alex Fields olduğu öğrenilen zanlıyı göz altına aldı.

Olaylar sonrası eyalette olağanüstü hal ilan edilirken ‘sağı birleştirin’ gösterilerini düzenleyen Jason Kessler, pazar günü konuşma yapmak isterken ırkçı gösterilere karşı olan grubun linç girişimine uğradı.

Çevik kuvvet Kessler’i güvenlik çemberine alırken, saldırıyı gerçekleştiren bazı kişiler göz altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.