Rakka 'sessizce' ölüyor: ABD-YPG koalisyonu 30 sivili katletti

Rakka 'sessizce' ölüyor: ABD-YPG koalisyonu 30 sivili katletti

Rakka kentine düzenlenen hava saldırılarından sonra kentten aktarılan görüntüler yıkımın ve sivil kayıplarının boyutunu gözler önüne serdi.

IŞİD'e bağlı Amak Ajansı tarafından geçtiğimiz gün Rakka kent merkezinden servis edilen görüntülerde, ABD öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava saldırılarının kente verdiği zarar gözler önüne serildi. 

Yerleşim birimlerine yönelik düzenlenen hava saldırılarında birçok binanın büyük çapta hasar aldığı görülürken, sivil kayıplarına ilişkin görüntüler dikkati çekiyor.

ABD çocukları vuruyor

"Rakka Sessizce Katlediliyor" isimli aktivist grubun sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, ABD koalisyonu ve YPG güçlerinin kent merkezine düzenlediği hava ve kara saldırılarında 30'dan fazla sivil yaşamını yitirdi 60'dan fazlası ise yaralandı. Ölenlerin büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor.


IŞİD'in kent merkezinden yayınladığı videoda yıkımın ve sivil kayıplarının boyutları daha iyi anlaşılabiliyor.

Örgüte bağlı Amak Ajansı tarafından dün servis edilen görüntüler:

Kentteki yıkım dehşet verici boyutlarda

Öte yandan aktivist grubun kent merkezinden yayınladığı görüntülerde, ABD'nin düzenlediği hava ve kara bombardımanları sebebiyle kent merkezinde meydana gelen yıkımın boyutları gözler önüne seriliyor.

Elektrik ve suyun temin edilemediği kent merkezinde en az 30 bin sivilin kuşatma altında olduğu tahmin ediliyor.

2 ayda 946 sivil yaşamını yitirdi

Grubun geçtiğimiz günlerde açıkladığı rakamlara göre, ABD öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği hava ve kara saldırılarında 2 ayda 946 sivil yaşamını yitirdi binlerce sivil ise yaralandı. 

ABD destekli YPG güçlerinin kara saldırısı düzenlediği kent merkezi halen yoğun hava ve kara bombardımanı altında.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.