Doğu Guta'da taş taş üstünde kalmadı: 2 ayda 2500 füze saldırısı düzenlendi

Doğu Guta'da taş taş üstünde kalmadı: 2 ayda 2500 füze saldırısı düzenlendi

Şam'ın Doğu Guta bölgesine rejim tarafından düzenlenen saldırılar ve kayıplar ile ilgili rakamlar yayınlandı.

Muhalif kaynaklara yakın bir yerel haber ajansının paylaştığı rakamlara göre, Suriye'nin başkenti Şam'ın Cobar mahallesi ve Ayn Terma beldelerine 2 ayda 890 hava saldırısı düzenlendi.

2 ayda 890 hava saldırısı

Geçtiğimiz gün servis edilen bir infografikte yer alan rakamlara göre, 16 Haziran - 10 Temmuz arasındaki yaklaşık 2 aylık süre içinde Cobar mahallesi ve Ayn Terma beldesine yönelik en az 890 hava saldırısı gerçekleştirildi.

6100 topçu atışı ve yaklaşık 2500 füze saldırısı

İnfografikte yer alan rakamlara göre Cobar mahallesi ve Ayn Terma beldesine yönelik yaklaşık 2 aylık sürede en az 6100 topçu atışı ve yine en az 2480 füze saldırısı düzenlendi. 

Ayrıca "patlayıcı hortum" olarak nitelendirilen ve oldukça yıkıcı sonuçlar doğuran aslen Rus menşeli mayın temizleme sistemi UR77 ile de bölgeye en az 20 saldırı düzenlendiği belirtiliyor.

151 sivil yaşamını yitirdi

Kaynakların belirttiği tarihler arasında iki bölgeye düzenlenen hava ve kara bombardımanlarında en az 151 sivil yaşamını yitirirken 580'den fazla sivil de yaralandı.

Yayınlanan infografik:


Geçtiğimiz Temmuz ayının son günlerinde Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, başkent Şam yakınlarındaki Doğu Guta'da gerilimi düşürme anlaşması imzalanması için muhaliflerle anlaşmaya varıldığı belirtilmişti.

Rusya'nın açıklamasının ardından Doğu Guta bölgesine yönelik düzenlenen rejim saldırılarında büyük artış gözlemlenmiş, bölge yoğun hava ve kara bombardımanına maruz kalmıştı.

Bölgedeki muhalifler ise kesinlikle bir ateşkesin olmadığını, rejimin meskun mahalleri havadan ve karadan yoğun olarak hedef aldığını ifade etti. Ayrıca muhalifler rejimin bölgeye yönelik karadan ilerleme girişimlerinin de sürdüğünü kaydediyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.