IŞİD'ten PKK'ya bir günde 4 bombalı araç saldırısı

IŞİD'ten PKK'ya bir günde 4 bombalı araç saldırısı

IŞİD'in Rakka kent merkezinde düzenlediği bombalı araç saldırılarında YPG/PKK güçlerinden çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Yerel kaynaklar tarafından aktarılan bilgiye göre, IŞİD dün Rakka kent merkezinde ABD destekli YPG güçlerinde yönelik 4 bomba yüklü araç saldırısı düzenledi.

IŞİD tarafından düzenlenen bomba yüklü araç saldırılarında YPG saflarında çok sayıda ölü ve yaralı olduğunı ifade eden kaynaklar, saldırıların Rumaniye, Hişam Bin Abdulmelik ve Meşleb mahallesi etrafından düzenlendiğini aktardı.

2 ayda 36 bomba yüklü araç saldırısı

Öte yandan IŞİD kaynakların geçtiğimiz günlerde servis ettiği rakamlara göre, 7 Haziran - 6 Ağustos tarihleri arasında Rakka kent merkezine YPG güçlerini hedef alan 36 bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Kentte şiddetli çatışmalar yaşanıyor

Kentte IŞİD ile YPG güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı, YPG güçlerinin ilerlemeye çalıştığı bölgeleri gelişigüzel topçu ateşine tuttuğunu aktaran kaynaklar, kentteki insani durumun da oldukça kötü olduğunu kaydetti.

YPG güçlerinin Haziran ayı başından bu yana kent merkezine yönelik saldırısı devam ediyor. Kentte YPG güçlerine hava desteği sağlayan ABD öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği saldırılar sebebiyle çok sayıda sivil yaşamını yitirdi.

Öte yandan YPG komutanlarından Haffal Cebbar, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada IŞİD'in beklenilenden daha etkili bir direniş gösterdiğini, kent merkezinin IŞİD'ten tamamen geri alınmasının hesaplanan süreden daha uzun sürebileceğini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.