Trump, ırkçı gösterilerde iki tarafı da suçladı

Trump, ırkçı gösterilerde iki tarafı da suçladı

ABD Başkanı Trump, ‘beyazların üstünlüğünü’ savunan gruplar ile ırkçılık karşıtlarını karşı karşıya getiren olaylarda iki tarafı da hatalı bulduğunu söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Charlottesville kasabasında hafta sonu Nazi yanlısı ve ‘beyazların üstünlüğünü’ savunan gruplar ile insan hakları savunucularını karşı karşıya getiren olaylarda her iki tarafın da hatalı davrandığını açıkladı.

New York’ta Trump Tower’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Donald Trump, ABD İç Savaşı’nda Güney Ordusu komutanı Robert E. Lee’nin heykelinin yıkılması ve heykelin olduğu parkın isminin değişmesini protesto etmek için giden grup kadar bu gruba karşı çıkanların da şiddet sergilediğini söyledi:

“O görüntülere çok yakından baktım. Sizin baktığınızdan da daha yakın. Ve bir tarafta bir grup vardı ve çok kötüydü. Karşı tarafta da bir grup vardı ve onlar da çok şiddetliydi. Daha önce Neo Nazileri kınadım. Farklı grupları kınadım. Ama o insanların hepsi Neo Nazi değillerdi, bana inanın. O insanların hepsi beyazların üstünlüğünü savunmuyordu.”

"Washington'ın da kölesi vardı"

Irkçıların kaldırılmasını istemediği köleliği savunan komutan Robert Edward Lee'nin heykeli ile ilgili de değerlendirmede bulunan Trump, şunları söyledi:

"George Washington'ın da kölesi vardı, öyleyse onun da heykelini kaldıracak mıyız? Peki Thomas Jefferson'a ne diyorsunuz, onu seviyor musunuz, çünkü onun da kölesi vardı, onun heykelini de kaldıralım mı? Tarihi değiştiriyorsunuz, kültürü değiştiriyorsunuz. Neonazilerden bahsetmiyorum, onlar tabii ki kınanmalı ama orada Neonazi ya da ırkçı olmayan gruplar da vardı ve medya onlara adil davranmadı."

Irkçı örgütten Trump'a destek

Amerika’nın ırkçı örgütlerinden Ku Klux Klan’ın eski lideri David Duke, Twitter hesabından “Chalottesville hakkında cesaretle doğruları söylediğiniz ve solcu teröristleri de kınadığınız için teşekkürler Başkan Trump” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.