ABD'nin PKK'ya verdiği Hummer'lar Rakka'daki çatışmalarda görüntülendi

ABD'nin PKK'ya verdiği Hummer'lar Rakka'daki çatışmalarda görüntülendi

ABD'nin PKK'nın Suriye uzantısı olan YPG'ye verdiği zırhlı Hummer araçlar Rakka'daki çatışmalarda görüntülendi.

IŞİD'in propaganda kanalları tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan yaklaşık 8 dakikalık videoda ABD'nin YPG güçlerine verdiği zırhlı Hummer'lardan biri görüntülendi.

Örgütün Rakka'da YPG ile yaşanan çatışmalar ile ilgili olarak servis ettiği görüntülerde kent merkezine yaşanan çatışmalar ve YPG güçlerine yönelik düzenlenen bomba yüklü araç saldırıları yer alıyor.

PKK Hummer'ı kaçarken görüntülendi

IŞİD'in kent merkezinden servis ettiği görüntülerde çatışmanın ortasındaki bir Hummer'ın olay yerinden uzaklaştığı görülüyor.


ABD silahlarıyla donatılmış PKK Hummer'ı

Rakka kent merkezinde görüntülenen PKK'ya ait Hummer'ın kulesinde ABD yapımı olan M2 Browning marka ağır makineli tüfek dikkat çekiyor. 12.7mm mühimamat kullanan ağır makineli, ABD ordusu başta olmak üzere TSK da dahil birçok düzenli ordu tarafından kullanılıyor.

IŞİD'in bombalı aracından kaçan PKK Hummer'ı

Rakka kent merkezinden görüntülerin yer aldığı aynı propaganda filminin başka bir sahnesinde IŞİD'e ait bomba yüklü araçtan kaçan PKK'ya ait Hummer görülmekte. Hummer'a yetişemeyen bomba yüklü araç başka bir hedef üzerinde infilak ettiriliyor.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.