Rejim Doğu Guta'da kimyasal silah kullandı

Rejim Doğu Guta'da kimyasal silah kullandı

Esed rejimine bağlı güçler yaşadığı ağır kayıpların ardından Doğu Guta'da zehirli kimyasal gaz kullandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, rejime bağlı güçler dün Şam'ın Doğu Guta bölgesinde yer alan Ayn Terma beldesine yönelik kimyasal silah saldırısı düzenledi. 

Bölgedeki sivil savunma biriminin (Beyaz Baretliler) basın sorumlusunun yaptığı açıklamaya göre, rejim güçleri Ayn Terma beldesinde cephe hattına yakın bir bölgeye yönelik kimyasal silah saldırısı düzenledi. Silahta kullanılan gazın cinsi hakkında net bir bilgiye ulaşamadıklarını söyleyen yetkili, konu ile ilgili araştımaların sürdüğü bilgisini kaydetti.

"Bir günde ikinci kimyasal saldırı"

Muhalifler tarafından yapılan açıklamada, rejimin bölgede uğradığı ağır kayıplar sonrasında bir günde ikinci kez kimyasal silah ile saldırı düzenlediği ifade edildi.

Saldırıda 4 kişi yaralandı

Öte yandan Esed rejimi tarafından Ayn Terma beldesine düzenlenen kimyasal silah saldırısında 4 muhalifin gazdan etkilendiği bildirildi. 

Geçtiğimiz 4 Nisan tarihinde de İdlib'in güneyindeki Han Şeyhun beldesine Esed rejimi tarafından kimyasal silah saldırısı düzenlenmiş ve saldırıda aralarında çocukların da olduğu 100'e yakın kişi hayatını kaybederken 400’den fazla kişi de yaralanmıştı.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW), Suriye'nin Han Şeyhun beldesindeki saldırıda sarin gazı ya da benzer bir kimyasalın kullanıldığına ilişkin "inkar edilmez" bulgulara ulaştıklarını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.