ABD'de sular durulmuyor: Binlerce protestocu Nazi karşıtı sloganlar atarak yürüdü

ABD'de sular durulmuyor: Binlerce protestocu Nazi karşıtı sloganlar atarak yürüdü

Binlerce sol görüşlü karşıt protestocu, Boston’un kent merkezine, Nazi karşıtı sloganlar atarak yürüdü.

Binlerce sol görüşlü karşıt protestocu, Boston’un kent merkezine, Nazi karşıtı sloganlar atarak yürüdü. Beyazların üstünlüğünü savunanları eleştiren sloganlar ve pankartlarla yürüyen protestocular, kentte muhafazakarların düzenlediği ifade özgürlüğü mitingine, Charlottesville’deki gibi ırkçı grupların katılma ihtimaline karşı kentteler.

Boston Polis Şefi William Evans, 500 polis memurunun, iki grubu ayrı tutabilmek için görevlendirildiğini belirtti.

‘İfade Özgürlüğü Mitingi’ni düzenleyenler, geçen hafta Charlottesville’deki gösterilere katılan ve şiddete teşvik eden neo-Nazi ve beyazların üstünlüğünü savunan gruplarla aralarına mesafe koymuştu.

Mitingi düzenleyen Boston İfade Özgürlüğü Koalisyonu, ırkçı gruplar ve Charlottesville’deki gösteri düzenleyenlerle hiç bir ilişki ve bağları olmadığını belirtti.

Grup Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Bizim misyonumuz kesinlikle ifade özgürlüğü adına. Hiçbir bağnazlık ve ırkçılığa platformumuzu açmayacağız. Irk üstünlüğüne inanan ve şiddeti savunan politikalı kınıyoruz’ dedi.

Ancak karşıt göstericiler, beyazların üstünlüğünü savunanların, Boston’a da gelebileceği ihtimaline karşı sokaklara çıktı.

Boston Belediye Başkanı, mitingde konuşmak üzere davet edilen kişilerden bazılarının söylemlerinin nefret saçtığı vurgusunu yaptı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.