ABD'den Rakka operasyonu sonrası yönetime gelecek olan konseye ziyaret

ABD'den Rakka operasyonu sonrası yönetime gelecek olan konseye ziyaret

ABD'nin IŞİD ile mücadele temsilcisi McGurk, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılmasından sonra kenti yönetmesi öngörülen Rakka Sivil Konseyi’nin üyelerini ziyaret etti.

ABD Başkanı’nın IŞİD’e Karşı Koalisyon Özel Temsilcisi Brett McGurk, Rakka’nın IŞİD’den kurtarılmasından sonra kenti yönetmesi öngörülen Rakka Sivil Konseyi’nin üyelerini ziyaret etti.

McGurk'ün heyetinde, Doğal Kararlılık Operasyonu Birleşik Ortak Görev Gücü Komutan Yardımcısı Rupert Jones, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yetkililer ve küresel koalisyonun diğer ülkelerinin temsilcileri de yer aldı.

Toplantı, koalisyonun, Rakka Sivil Konseyi’nin karargahının bulunduğu Ayn İsa’yı ilk ziyareti oldu.

Konsey yetkilileri, koalisyon üyesi ülkelerin heyetleriyle sık sık temas halinde olduklarını ve bundan sonra da görüşmeye devam edeceklerini söylediler.

Toplantıda Rakka’nın statüsüyle kent halkı arasındaki ilişkileri iyileştirme konularının üzerinde durulduğu kaydedildi.

Konseyin üyelerinden Amed Sido da, toplantıda gündeme gelen en önemli hususun askeri riskler ve bu risklerle başa çıkma yolları olduğunu belirtti.

Sido, “Suriye rejimi ordusu ve gösterdiği ilerlemeye karşı gelecekte nasıl mücadele edileceği ve Suriye için çözümler üretme” konularının konuşulduğunu kaydetti.

Rakka’nın IŞİD’in elinden geri alınmasından sonra hayata geçirilmesi gereken kamusal hizmetlerle alakalı konuları da masaya yatırdıklarını ifade eden Sido, “Rakka’nın yakında özgürleştirileceğini biliyoruz” dedi.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.