IŞİD Filipinler'de direniyor: 3 ayda 335 Filipin askeri öldü

IŞİD Filipinler'de direniyor: 3 ayda 335 Filipin askeri öldü

IŞİD Filipinler'in Maravi kentinde halen devam etmekte olan çatışmalar ile ilgili açıklama yayınladı

IŞİD Filipinler'in Maravi kentinde halen devam etmekte olan çatışmalar ile ilgili açıklama yayınladı

Filipinlerin Mindanao eyaletine bağlı Maravi kentine yönelik 23 Mayıs'ta başlayan IŞİD saldırıları halen devam etmekte. Örgütün kentin büyük bir kısmını kontrol altına aldığı saldırıların ilk gününde, kent merkezinde oldukça şiddetli çatışmalar yaşanmış, çok sayıda sivil evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

ABD ordusuna bağlı uçakların da destek verdiği Filipin hükümeti güçleri IŞİD'e bağlı savaşçıların elindeki bazı bölgeleri geri almış olsa da kentin bir bölümü halen IŞİD kontrolünde.

"3 ayda 335 Filipin askeri öldü"

IŞİD'e bağlı kaynakların geçtiğimiz günlerde yayınladığı bir infografiğe göre, Maravi kentinde 23 Mayıs'ta başlayan çatışmalarda şimdiye kadar 335 Filipin askerinin öldüğü ifade ediliyor.

Örgütün, Amak Ajansı üzerinden yayınladığı infografikte yer alan rakamlara göre, 23 Mayıs tarihinden itibaren 86 gün içinde Maravi kentindeki çatışmalarda, 37'si keskin nişancı saldırılarında olmak üzere 335 Filipin askeri öldü.

Ayrıca örgüt tarafından yayınlanan bilgilere göre, Maravi kentinde 1 kilise ateşe verildi. Ordu güçlerine ait 9 askeri araç da çatışmalarda tahrip edildi.

IŞİD'e bağlı silahlı gruplar Filipinlerin Mindanao eyaletine bağlı Maravi kentine yönelik 23 Mayıs'ta saldırı başlatmış ve kentin büyük bir bölümünü kontrol altına almıştı. Saldırıdan kısa bir süre sonra Filipinler Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Albay Edgard Arevalo, bölgedeki silahlı saldırganların bozguna uğratıldığını ve durumun tamamen kontrol altına alındığını açıklamıştı. 

Çatışmaların başlamasının ardından yaklaşık 3 ay geçmiş olmasına rağmen Filipinler Silahlı Kuvvetleri kent merkezinde kontrolü tamamen sağlayabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.