Hasan Ruhani 'güvenoyu' aldı

Hasan Ruhani 'güvenoyu' aldı

Ruhani, 'Yeni savunma bakanından İran ordusu ve Devrim Muhafızları arasında birliği sağlamasını istiyorum.' diye konuştu.

İran'da mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan Hasan Ruhani'nin oluşturduğu yeni kabine, bir fireyle meclisten güvenoyu aldı.

Konuşmasında iki dönem önceki Mahmud Ahmedinejad yönetimini eleştiren Ruhani, ülkenin kalkınmasının güvenlik ve özgürlüklere bağlı olduğunu söyledi.

Meclise önerdiği bakanları tek tek değerlendiren Ruhani, Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'in görevinin ABD'ye rağmen nükleer anlaşmayı korumak ve ilişkileri geliştirmek suretiyle yabancı yatırımcıları ülkeye çekmek olduğunu belirtti.

Savunma Bakanlığına Devrim Muhafızları komutanı Hüseyin Dehkan'ın yerine İran ordu komutanlarından Emir Hatemi'nin getirilmesiyle ilgili de Ruhani, "Yeni savunma bakanından İran ordusu ve Devrim Muhafızları arasında birliği sağlamasını istiyorum." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.