30 bin sivil Telafer'den kaçtı

30 bin sivil Telafer'den kaçtı

Telafer operasyonunun başlamasının ardından 30 bin kişiyi aşkın sivil bölgeyi terk etti.

Birleşmiş Milletler Irak'a Yardım Misyonu (UNAMI), Telafer'i IŞİD'ten ele geçirilme operasyonunun başlamasıyla birlikte bölge boşaltılmaya başladı, siviller bölgeyi terk etmek zorunda kaldılar.

BM Irak İnsani Yardım Koordinatörü Lise Grande, yaptığı yazılı açıklamada, binlerce kişinin Telafer'i terk ettiğini, çatışmalardan kaçanların sıcak havaya rağmen 10 ila 20 saat yolculuk yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

Grande, şu değerlendirmede bulundu:

"Bölgeden 30 binden fazla kişi kaçmış durumda. Çatışmaların yaşandığı bölgelerdeki sivillerin durumuyla ilgili de elimizde bilgi yok. UNAMI ilerleyen gün ve haftalarda binlerce sivilin bölgeden tahliyesi için hazırlık yapıyor."

Grande, su ve gıdanın tükendiği kentte sivil kayıpları yaşanabileceği uyarısında bulundu.

ABD, İran ve Bağdat hükümeti ortaklığıyla Musul'a yönelik düzenlenen operasyon sırasında on binlerce sivil hayatını kaybetmişti. Bölgede İran destekli Haşdi Şabi milislerinin Sünnilere yönelik katliamları endişe yaratıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.