ABD uçakları Haseke'de bir camiyi vurdu

ABD uçakları Haseke'de bir camiyi vurdu

IŞİD karşıtı Koalisyon saldırılarında sivil kayıplar her geçen gün artıyor.

Yerel aktivistler, Amerikan uçaklarının Suriye'nin Irak sınırında bir camiye düzenlediği hava saldırısında en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini bildirildi.

Haseke vilayetinin güneyinde bulunan IŞİD kontrolündeki el-Cazza köyünün hedef alındığı saldırı Cumartesi günü gerçekleştirildi. Bölgedeki aktivistler, iki gün önce benzer bir saldırıda aynı aileden 15 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon'un PYD/YPG güçlerine destek amacıyla son dört ay içinde binden fazla hava saldırısı düzenledi. Saldırılarda hayatını kaybeden sivillerin sayısı her geçen gün artıyor.

Bir günde 40 sivil hayatını kaybetti

Rakka operasyonu devam ederken, yerel kaynaklar sadece Pazartesi günü düzenlenen hava saldırılarında en az 40 sivilin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Ahmet Şalabi isimli aktivist, Koalisyon güçlerinin hava saldırılarında el-Bado mahallesinin büyük bölümünün enkaza dönüştüğünü, saldırılarda 40'tan fazla sivilin öldüğünü belirtti. Koalisyon uçaklarının 50'den fazla hava saldırısı düzenlediğini bildiren Şalebi, enkazlar kaldırılmaya başladıktan sonra ölü sayısının artmasından endişe edildiğini dile getirdi.

IŞİD ve ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri arasında El-Raşid ve el-Mansur mahallelerinde şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.