ABD'den Suriye açıklaması: Tolerans göstermeyeceğiz

ABD'den Suriye açıklaması: Tolerans göstermeyeceğiz

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, kimyasal silah kullanımı hakkında açıklama yaptı.

AA'nın aktardığına göre ABD misyonundan, 21 Ağustos 2013'te Doğu Guta bölgesine yönelik kimyasal saldırının dördüncü yılında yapılan açıklamada, Esed rejiminin sarin gazı saldırısında bin 400'den fazla kişinin hayatını kaybettiği hatırlatıldı.

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, tarafından yapılan açıklamada, "Esed'in vahşetine tepki olarak, uluslararası toplum bir daha böyle acımasız silahların kullanılmasını önlemek için rejimin kimyasal silahlarının imha edilmesi konusunda önemli adımlar attı ancak bütün bu çabalara rağmen Esed korku saltanatı sürmeye ve kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmaya devam etti." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, "Kimyasal silah kullanımına tolerans göstermeyeceğiz. Kimyasal silah kullananlardan hesap sorulmalı. Uluslararası toplum kimyasal silah kullanımının devam etmeyeceğinin teminatı için birlikte çalışmalı. Kimyasal silah saldırılarının kurbanları unutulmamalı." değerlendirmesinde bulunuldu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.