"Elimizde avucumuzda ne varsa kullandık, ama Taliban'ı yenemedik"

"Elimizde avucumuzda ne varsa kullandık, ama Taliban'ı yenemedik"

ABD'li eski asker Ralph Peters, 'Taliban'a karşı bi sempatim yok ancak yerel halka göre onlar iyi, bizler kötü adamlarız' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 'yeni' Afganistan stratejisini açıklamasının ardından, konu ülke gündeminde tartışılmaya başlandı. 

FOX Tv'ye bağlanan Amerikan ordusunda görev yapmış olan eski albay Ralph Peters, "Şimdi 16 yıllık savaşın ardından elimizde avucumuzda ne varsa Taliban’a karşı kullandık. Ve hala oradalar. İnsanlar hala Taliban saflarında savaşmak için gönüllü oluyorlar." dedi.

"Biz kötü adamlarız"

Taliban'ın yerel halkta bir karşılığının olduğunu vurgulana Peters, "Taliban’a yönelik bir sempatim yok.  Bir grup vahşi kadın düşmanı, ataerkil onlar. Ancak yerel halka göre biz kötü adamlarız onlar ise iyi adamlar." ifadelerini kullandı. 

"1 trilyon dolar harcadık"

Afganistan savaşının ABD yönetimine pahalıya mal olduğunu belirten ABD'li eski asker, "Biz Afganistan’da 1 trilyon dolardan daha fazla para harcadık. Jetlerimiz var, sofistike silahlarımız var, sofistike istihbaratımız var, Afgan ordusuna silah ve ekipman verdik, onlara eğitim verdik, Afgan hükumetine limanlar dolusu para taşıdık, ve Taliban hala orada." dedi.

ABD Başkanı Trump, Afganistan'da 'savaşa devam' kararı aldıklarını açıklamış ancak yeni planın ayrıntıları hakkında bilgi vermemişti. Bu kararın ardından ise Taliban'dan gelen açıklamada, "Trump’ın da dediği gibi Amerikan halkı, Afganistan savaşından dolayı yorgun düştü. Ve biz de onlara daha fazla acı sunacağız ve de ABD'li yetkilileri bu gerçeği kabul etmeye zorlayacağız." denilmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.