Almanya'da 'aşırı' sol gruplara internet sansürü

Almanya'da 'aşırı' sol gruplara internet sansürü

Aşırı solcu grupların propaganda yapmak amacıyla kullandığı belirtilen siteye erişim, şiddet çağrısında bulunduğu için yasaklandı.

Almanya'da aşırı solcu grupların propaganda yapmak amacıyla kullandığı internet sitesine erişim, şiddet çağrısında bulunduğu gerekçesiyle yasaklandı.

AA'nın aktardığına göre Almanya İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, başkent Berlin'de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "linksunten.indymedia.org" isimli sitenin şiddet yanlısı aşırı solcular için en önemli platformu oluşturduğunu belirtti.

"Aşırı solcu ve sağcıların yerleşebileceği yerler olmamalı. Ne internetin dışında ne de içinde. Yıllardan beri bu platformu farklı düşünenlere ve ülke temsilcilerine karşı nefreti yaymak için kullandılar." diyen Bakan de Maiziere, bu tür kışkırtmaların nelere mal olabileceğini Hamburg kentindeki G-20 Zirvesi'nde yaşanan şiddet eylemlerinde acı şekilde yaşadıklarını kaydetti.

Thomas de Maiziere, yasağın, uluslararası alanda faaliyet gösteren "indymedia" adlı internet sitesi için geçerli olmadığını, sadece bu sitenin Almanya'daki aşırı solcular tarafından kullanılan "linksunten.indymedia.org" alt alan adı için geçerli olduğunu söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.