ABD'deki kasırga şiddetini arttırdı: Büyük bir felaket kapıda

ABD'deki kasırga şiddetini arttırdı: Büyük bir felaket kapıda

ABD'deki Kasırganın derecesi 'dördüncü kategori'ye yükseltildi. Teksas'ta 30 yönetim bölgesinde, Louisiana'da da eyalet genelinde acil durum kararı alındı.

Meksika Körfezi üzerinden gelen ve ABD'de kasırgaya dönüşen Harvey şiddetini artırdı.

Saatteki hızının 210 kilometreye çıkacağı öngörülen kasırganın yeni derecesinin "dördüncü kategori" olduğu açıklandı.

Bölgede geçen çarşamba gününden bu yana Harvey'e karşı hazırlıklar devam ederken, kasırganın etkili olacağı yerlerde halk gıda ve su stoku yaptı.

Şimdiden Houston'da 31 bin kişinin elektriksiz kalmasına neden olan Harvey yüzünden hava yolu şirketleri uçuşlarını iptal etti.

Teksas Valisi Greg Abbott, Harvey'in "ölümcül" ve "büyük bir felaket"e yol açabileceği uyarısında bulunarak, vatandaşların kasırgaya karşı tedbirli olmalarını ve mümkün olduğunca felaket bölgesinden uzaklaşmalarını istedi.

Vali Abbott, dün Başkan Trump'a yazdığı mektupta da kasırganın etkili olduğu bölgeler için "başkanlık felaket ilanı" (felaket bölgesi) talebinde bulundu.

UZAYDAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

ABD Ulusal Kasırga Merkezi’nin verilerine göre, birinci kategori kasırganın saatteki hızı 119-153 kilometreyi buluyor. Evlerin çatılarının uçmalarına, büyük ağaç dallarının kırılmalarına, sığ köklü ağaçların devrilmelerine yol açabiliyor. Enerji hatlarına da zarar veren kasırga yüzünden birkaç günlük elektrik kesilmelerine yol açabiliyor.


 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.