IŞİD, 'Filipinler Vilayetini' İlan Etti

IŞİD, 'Filipinler Vilayetini' İlan Etti

Bir aylık süreç içinde çeşitli grupların IŞİD'e bağlılık açıklamasında bulunduğu Filipinler'de "vilayet" açıklaması.

IŞİD ilk defa Filipinler'de resmi bir 'vilayet' kurduğunu ilan etti. Bu ilan bir aylık süre içinde çeşitli grupların bağlılıklarını bildirmesi sonunda yapıldı.

Yeni yayınlanan bir videoda tıpkı eski IŞİD vilayetlerinin ilanında kullanılnan stil kullanıldı. Görüntüde Ebu Seyyaf adlı gruba bağlı bazı birliklerin IŞİD'e bağlılık yemini ettikleri görürülüyor. Bunlar arasında Ebu Dücane Tugayı, Ebu Hubeyb Tugayı, Cundullah Tugayı ve Ebu Sadr Birliği bulunuyor.

Görüntülerde Ebu Seyyaf grubunun liderleri -özellikle grubun genel lideri İsnilon Hapilon- IŞİD'e bağlılığını ilan ediyor. ABD tarafından küresel teröristler listesinede bulunan Hapilon, şu anda IŞİD'in Filipinler'deki genel komutanı olarak kabul ediliyor.

Nisan ayında IŞİD'in resmi yayını olan en-Nebe, Ebu Abdullah el-Filipini olarak bilinen Napilon'un IŞİD'in "Filipinler emiri" olarak atandığını belirtmişti. Suriye'de bulunan Filipinli bir savaşçı da görüntülerde bu raporu doğrulamıştı. Hapilon, Filipinler'de IŞİD'e bağlılığını bildiren en üst düzey kişilik olarak biliniyor.

Video ayrıca, IŞİD'in Filipinler'de resmi bir liderlik yapısı oluşturduğunu da gösteriyor. IŞİD'e bağlı A'mak haber ajansı tarafından yayınlanan bir videoda da daha önce birtakım infografikler kullanılmış ve Filipinler'de IŞİD'e biat eden değişik gruplara yer verilmişti.

2014 yılından bu yana dünyanın değişik bölgelerinden IŞİD'e çeşitli katılım ve bağlılık bildirilerini gösteren videolar yayınlanıyor. 

Yayınlanan videodan ekran görüntüleri:




Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.