CIA'in Gönderdiği Silahlar Karaborsaya Düştü

CIA'in Gönderdiği Silahlar Karaborsaya Düştü

Ürdün istihbaratı çalışanlarının muhalifler için gönderilen silahları karaborsada sattığı ortaya çıktı.

The New York Times'ta yer alan habere göre, Suriyeli muhalifler için gönderilen silahlar Ürdünlü istihbarat görevlileri tarafından karaborsada satıldı.

ABD'li yetkililerin ifadelerine dayandırılan habere göre, ABD'nin istihbarat teşkilatı CIA ve Suudi Arabistan'ın rejimle savaşan Suriyeli muhaliflere ulaştırılması için gönderdikleri silahların yerine ulaşmadan karaborsada satıldığı ortaya çıktı. 

Ürdün istihbaratı çalışanlarının bu silahların satışından elde ettikleri paralarla kişisel harcamalar yaptığı ileri sürüldü. 

Muhaliflerin eğitilmesini ve silahlandırılmasını içeren programın 2013 yılında başlatılmış ve "Yeni Suriye Ordusu" adı altında yeni bir muhalif birlik oluşturulmuştu. Suriye'nin kuzeyinde eğit-donat programı kapsamında bir CIA destekli birim, El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'nin saldırıları nedeniyle sekteye uğramış ve bunun sonucunda programda yoğunluk ülkenin güneyine kaydırılmıştı.

Ürdün ve ABD destekli Yeni Suriye Ordusu, Al Tanf sınır kapısını ele geçirmiş, Şam ve Deyr ez-Zor hattında da ilerleme göstermişti. 

Yeni Suriye Ordusu'nun ilerletişine karşılık IŞİD, önceki hafta Ürdün'ün Rukban sınır kapısına bombalı araçla saldırı düzenlemiş ve 6 sınır görevlisi ölmüştü. 

Kaynak: Mepa News ve New York Times

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.