"Kuzey Kore savaş için yalvarıyor"

"Kuzey Kore savaş için yalvarıyor"

ABD BM Daimi Temsilcisi Haley, ''ABD, asla savaş istemiyor ancak ülkemizin sabrı da sınırsız değil. Müttefiklerimizi ve bölgemizi savunacağız.'' dedi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), Kuzey Kore'nin en son yaptığı kıtalar arası balistik füze uyumlu hidrojen bombası denemesini görüşmek için acil toplandı. 

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Konseyde yaptığı konuşmada, "Artık yeter, bütün diplomatik yolları tükettik ve sadece güçlü yaptırımlar bu sorunu diplomatik yoluyla çözmemizi sağlacak. Kuzey Kore'nin füzeleri kötüye kullanması ve nükleer tehditleri savaş için yalvardığını gösteriyor. ABD, asla savaş istemiyor ancak ülkemizin sabrı da sınırsız değil. Müttefiklerimizi ve bölgemizi savunacağız." dedi.

Çin'in BM Daimi Temsilcisi Liu Jieyi, Konsey'de yaptığı konuşmada,"Çin, Kore Yarımadası'nda kaos ve savaşa asla izin vermeyecek." diye konuştu.

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzia da "Bölgede barış ciddi tehdit altında ve sıcak bir sahneye dönüşen bu tehdit her zamankinden daha büyük." ifadesini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.