Taliban'dan ABD üssüne bombalı saldırı: '20 ölü ve yaralı'

Taliban'dan ABD üssüne bombalı saldırı: '20 ölü ve yaralı'

Taliban ABD'nin Afganistan'daki en büyük üssüne yönelik saldırı düzenledi

Taliban ABD'nin Afganistan'daki en büyük üssüne yönelik saldırı düzenledi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın Pervan ilinde bulunan Bagram Hava Üssü'nde bugün öğleden sonra şiddetli bir patlama gerçekleşti.

Kaynakların aktardığı bilgiye göre, oldukça şiddetli olan patlama üssün üç numaralı kapısı yakınlarından gerçekleşti. Yerel haber kaynakları patlamanın bombalı saldırı olabileceği ihtimali üzerinde dururken Taliban patlama ile ilgili bir açıklama yaptı.

"20 ABD askeri öldü veya yaralandı"

Patlamadan bir süre sonra Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada saldırının sorumluluğu üstlenirken, bombalı saldırının bir Taliban savaşçısı tarafından gerçekleştirildiği ifade edildi.

Taliban sözcüsünün "intikam saldırısı" olarak nitelendirdiği bombalı saldırı sonucunda 20 ABD askerinin öldüğü veya yaralandığı ifade edildi. Zebihullah Mücahid, saldırının üssün üç numaralı kapısında gerçekleştiğini de açıklamasına ekledi.

"Zarar gören askerler var"

Öte yandan gerçekleşen saldırı sonrası bilgilendirme mesajı yayınlayan ABD ordu kaynakları, Bagram Hava Üssün'nde gerçekleşen patlamada "zarar gören" askerlerin olduğu bilgisini paylaştı. 

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.