Esintisi yetti: Irma Kasırgası ABD'ye ulaşmadan ekonomisini vurdu

Esintisi yetti: Irma Kasırgası ABD'ye ulaşmadan ekonomisini vurdu

Harvey Kasırgası, yeni yeni sakinleşirken Harvey'nin hemen ardından başlayan Irma Kasırgası, aynı bölge için daha büyük bir tehdit oluşturuyor.

ABD'nin  güneydoğu sahillerini vurarak, 60'dan fazla ölüme, altı günde 70 milyar dolardan fazla zarara yol açan Harvey Kasırgası, yeni yeni sakinleşirken Harvey'nin hemen ardından başlayan Irma Kasırgası, aynı bölge için daha büyük bir tehdit oluşturuyor.

Amerika’ya doğru ilerleyen Irma Kasırgası şimdiden ABD ekonomisini birkaç cepheden vurmuş durumda. Portakal suyu fiyatları fırlarken yatırımcılar, yolcu gemisi ve sigorta şirketleriyle seyahat acentelerinin hisselerini elden çıkarmaya başladı.

Irma Kasırgası da çoğunluğu Porto Riko olmak üzere 800’den fazla uçak seferinin iptaline neden oldu. 


Harvey Kasırgası Amerika’nın rafineri kapasitesinin beşte birinin de durmasına neden oldu. Bundan dolayı da benzin stoklarının azaldı, yakıt fiyatları arttı ve ham petrole talep azaldı.

Irma bazı sigorta şirketi hisselerine sahip yatırımcıları da endişelendiriyor. Çok sayıda firmanın hisse değerleri kasırganın Amerika’nın yoğun nüfuslu Florida eyaletine doğru ilerlemesiyle birlikte düşüş kaydetti. HCI Group, Universal Insurance Holdings ve Heritage Insurance Holdings gibi sigorta şirketlerinin hisseleri yüzde 13 ila 16 değer kaybetti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.