ABD Kabil hükümeti kuvvetlerine 150 saldırı helikopteri veriyor

ABD Kabil hükümeti kuvvetlerine 150 saldırı helikopteri veriyor

ABD, Afganistan Hava Kuvvetleri'ne toplamda 1.4 milyar dolar değerinde 150 helikopter gönderecek.

Afganistan Hava Kuvvetleri'ne verilmesi planlanan 150 adet 530F tipi helikopter için 1.4 milyar dolarlık sözleşme imzalandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, 31 Ağustos 2020 tarihine kadar tamamlanması planlanan sözleşme helikopterlerin bakımı ve pilotların eğitimlerini de kapsıyor.


Afganistan Hava Kuvvetleri'ne ait 530F 

Sıcak iklimlere göre tasarlanmış olan 530F'ler yüksek rakımlarda da operasyonlar düzenleyebiliyor.

530 F

En fazla 5700 metre yükseklikte uçuş yapabilen helikopter, yakıt ikmali yapılmadan 598 km uçuş gerçekleştirebiliyor. 1985 yılında servise giren helikopter, saatte 281 km hıza ulaşabilmekte.

"Afgan ordusunun yeteneğini artıracak"

ABD tarafından Afgan Hava Kuvvetleri'ne verilecek saldırı helikopterlerinin Taliban karşısında Afgan ordusunun savaş yeteneğini artırması öngörülüyor.

Helikopter geçmiş dönemde Afganistan'da kullanıldı

2012 yılında da Afganistan'ın belli bölgelerinde Taliban'a karşı kullanılan helikopterden beklenen verim alınanamış ve birkaç düşme olayından sonra helikopterlerin Taliban'a karşı kullanımına ara verilmişti. 

Hedefe atış yapacağı sırada alçalması gereken helikopterin zırhlı olmaması Taliban tarafından kolayca hedef olmasına sebep oluyordu. 530F'lerin gelecek dönemde Afganistan'daki savaş ortamında Kabil hükümeti güçlerine nasıl bir katkı sağlayacağı merak konusu.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.