Türkiye, İsrail Anlaşmasını Resmen İmzaladı

Türkiye, İsrail Anlaşmasını Resmen İmzaladı

Feridun Sinirlioğlu, İsrail ile yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakata imza attı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, İsrail ile yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakatı Bakanlıkta imzaladı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, iki ülke arasında yürütülen müzakerelerin ardından varılan mutabakata Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, saat 11.00'da Bakanlık'ta basına kapalı olarak imza attı.

Tarafların kendi merkezlerinde ayrı ayrı imzalayacakları mutabakat metnini, İsrail adına ise Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold İsrail Dışişleri Bakanlığı'nda imzalayacak.

Başbakan Binali Yıldırım, mutabakat metninin Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Sinirlioğlu ve İsrailli muhatabı tarafından imzalanmasının ardından onay sürecinin başlayacağını, metnin İsrail kabinesi ile TBMM tarafından onaylanmasının ardından da karşılıklı büyükelçilerin atanacağını duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.