11 Eylül'ün yıldönümünde Taliban ABD üssünü füzelerle vurdu

11 Eylül'ün yıldönümünde Taliban ABD üssünü füzelerle vurdu

Taliban, ABD'nin Afganistan'daki en büyük üssü konumundaki Bagram Hava Üssü'ne yönelik füzeli saldırı gerçekleştirdi.

Taliban, 11 Eylül saldırılarının yıldönümünde ABD'nin Afganistan'daki en büyük üssü konumundaki Bagram Hava Üssü'ne yönelik füzeli saldırı gerçekleştirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Afganistan'ın Pervan ilinde bulunan Bagram Hava Üssü'ne yönelik 11 Eylül (bugün) sabahı füze saldırısı düzenlendi. Yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre sayısı belirtilmeyen birkaç adet füze üstte konuşlu bulunan ABD askerlerinin bulunduğu bölgelere düştü. 

"Üstte alarm verildi"

Kaynaklar, füzelerin düşmesi ile birlikte üstte alarm verildiğini ve sirenlerin uzun bir süre aktif durumda olduğunu belirtirken, hava üssünün içinde uzun bir süre hareketlilik yaşandığını ifade etti.

Taliban'dan saldırı ile ilgili açıklama


Bagram Hava Üssü'ne düzenlenen füze saldırısı sonrası sosyal medya ağları üzerinden açıklama yapan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid, üssün sabah saatlerinde kendileri tarafından füzelerle hedef alındığını açıkladı.

"Ağır can ve mal kaybı"

Taliban sözcüsü tarafından yapılan açıklamada düzenlenen saldırıda üstte ağır can ve mal kaybının yaşandığı iddia edildi.

Bagram Üssü'ne yönelik saldırılarda artış

Öte yandan Taliban tarafından Pervan ilinde bulunan Bagram Hava Üssü'ne yönelik düzenlenen saldırılarda son dönemdeki artış dikkat çekiyor. Hava üssü belli aralıklarla füze saldırıları ile hedef alınmaya devam ederken, geçtiğimiz günlerde üssün üç numaralı kapısında Taliban tarafından bombalı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda ABD askerlerinden ölen ve yaralananlar olmuştu.

5 gün önce düzenlenen bombalı saldırı Taliban tarafından üstlenilmiş ve Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada 20 ABD askerinin öldüğü veya yaralandığı ifade edilmiştir. ABD ordu kaynakları ise saldırıyı doğrulamış ve üstte bulunan askerlerden zarar görenlerin olduğu yönünde bir açıklama yayınlamıştı.

Başkent Kabil'in kuzeyindeki Pervan ilinde bulunan Bagram Hava Üssü, ABD'nin ülkedeki en büyük ve en güvenli askeri üssü olarak gösteriliyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.